Vloercoating


Het verschil tussen een vloercoating en gietvloer is te maken vanuit de laagdikte waarbij de vloercoating een veel dunnere laagdikte heeft. Bij een vloercoating zullen kleine oneffenheden in de ondergrond veelal zichtbaar blijven. Bij gietvloeren kan dat meestal geheel worden ondervangen door de grotere laagdikte en het zelfnivellerend vermogen van het product (afhankelijk van de ondergrond). In het algemeen kan worden gesteld dat een vloercoating slechts een beperkte meerwaarde oplevert voor de mechanische belastbaarheid. De chemische bestandheid kan echter wel worden vergroot mits het juiste product wordt gekozen. Een coatingvloer wordt gemaakt op basis van een oplosmiddelvrije twee componenten Epoxy of Polyurethaan harsen. Over het algemeen gesproken zijn kunstharsen redelijk bestand tegen zuren als logen. In de onderstaande tabel treft u de onderverdeling van coating- en gietvloeren.



* 1.000 µm = 1 mm

Kleuren vloercoating


Een vloercoating kan in elke RAL kleur worden samengesteld. Daarnaast is het mogelijk om de coatingvloer in te strooien met vlokken (zogenaamd terrazz –look), kleurchips of het aanbrengen van een anti-slip laag.


Garagevloer coating


Van oudsher wordt een vloercoating voornamelijk toegepast bij garagevloeren. In de praktijk wordt er voor een garagevloer minder hoge eisen gesteld aan de vloer en is het een duurzame naadloze vloerafwerking van cementdekvloeren, egalisatievloeren en betonvloeren. Een voorwaarde voor een vloercoating als een gietvloer is dat de ondergrond vormvast, vetvrij en droog moet zijn.

Onderhoud vloercoating


Een coatingvloer is eenvoudig te onderhouden de vloer te stofzuigen (bij voorkeur met een zachte borstel, zogenaamde parketborstel) en te dweilen met behulp van lauw water en een neutraal schoonmaakmiddel. Er zijn ook speciale schoonmaakmiddelen in de handel te koop voor vloercoatings en gietvloeren. Voor een langere levensduur van de vloercoating is het te adviseren om zware objecten op te tillen en niet schuiven, meubels e.d. te voorzien van witte viltjes en niet te slepen met ijzer en metaal over de coatingvloer. Afhankelijk van de intensiteit en gebruik van de coatingvloer is het mogelijk om deze opnieuw te laten lakken waarbij de vloer grondig gereinigd en daarna licht opgeschuurd moet worden. Bij een coatingvloer bij oneffenheden in de ondergrond zichtbaar.

Prijs vloercoating


De prijs van een vloercoating is door de dunnere laagdikte en dus minder gebruik van materiaal een stuk lager als van een gietvloer. Ook onder de vloercoatings zit veel prijsverschil hetgeen afhankelijk is van de laagdikte (zie bovenstaand schema) maar ook de gebruikte materialen en eventuele voorbehandeling van de ondergrond.

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Facebook   Instagram   Pinterest


 COATINGS    
Dunne rolcoating  laagdikte tot 100  µm*  Dit zijn dunne/verfachtige systemen en leveren geen toegevoegde waarde aan de mechanische belastbaarheid van de ondergrond.
Rolcoating  laagdikte van 250 tot 500 µm*  Dit zijn bijvoorbeeld meer "body"houdende vloercoatings.
Dikke rolcoating  laagdikte van 500 tot 1.000 µm*  Aangebracht met rakel en doorgerold, overgang naar gietvloeren.
 GIETVLOEREN    
Dunne gietvloer  laagdikte van 1 tot 1,5 mm  Beneden 1 mm is er sprake van een coating