Betonvloer als constructievloer

 


De constructievloer is veelal een betonvloer die al wordt aangebracht in de ruwbouw. Pas bij de afbouw van de woning, bedrijfspand of winkel wordt een cementdekvloer gerealiseerd.


Een constructeur zal aan de hand van de rapportage van de kwaliteit van de grondslag (sondeerrapport) alsmede de te verwachte belasting een berekening maken voor de constructieve betonvloer. In dit ontwerpproces bepaalt de constructeur de opbouw van de constructievloer, zoals minimale dikte van de betonvloer, al dan niet toepassen van isolatie, soort en plaats van de bewapening, de kwaliteit van het betonmortel en eventueel advies tot het al dan niet onderheien van de vloer.


Betonvloeren kunnen met of zonder wapening worden uitgevoerd. Onder wapening wordt in deze contex een bouwstaalmat of een gevlochten wapeningnet verstaan. Zoals al aangegeven bepaalt het soort wapening in de betonvloer onder meer de dikte van de vloer en het gebruik. Wapening in de vorm van bouwstaalmatten of gevlochten wapeningsnet voorkomt scheuren echter heeft als doel de scheurwijdte te beperken. Daarnaast wordt bij betonvloeren ook veel gebruik gemaakt van staalvezels en in iets mindere mate van polypropyleenvezels.


Indicatie vloerdikte betonvloeren in mm
(Bron: Monolietvloeren / VOBN )


 Belasting

 Ongewapend

 Staalvezel gewapend

 Bovennet

 Boven- en ondernet

Werkplaats

 100-150*1

100-150 

 -

Magazijn licht

 130-240

120-200

 120-160

Magazijn middel 

 160-300


*1 Let op: bij vloeistofdichte vloeren gelden andere eisen

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Facebook   Instagram   Pinterest