Belastbaarheid cementdekvloer


Het moment waarop een cementdekvloer na de realisatie in gebruik kan worden genomen is afhankelijk van de verwachte verkeersbelasting alsmede klimatologische omstandigheden. De eerste vier dagen na realisatie mag er géén belasting van de cementdekvloer zijn conform de NEN-norm voor cementdekvloeren. Vanaf de 4e dag tot en met de 7e dag is de cementdekvloer beloopbaar, na 7 dagen licht belastbaar en volledige belasting na circa 28 dagen (afhankelijk van de dikte van de cementdekvloer).

Sting Eindhoven sneldrogende cementdekvloer
Sting Eindhoven sneldrogende cementdekvloer
Intratuin Nuenen sneldrogende cementdekvloer
Intratuin Nuenen sneldrogende cementdekvloer


Droogtijd trationele cementdekvloer


De indicatieve droogtijd van een cementdekvloer ofwel zandcementvloer is een week per cm laagdikte van de totale dikte van de cementdekvloer met een minimum droogtijd van 28 dagen. Dit houdt in dat een cementdekvloer van 7 cm dik een verwachte droogtijd heeft van 7 weken alvorens de cementdekvloer gereed is voor bedekking van de eindafwerking zoals bijvoorbeeld een gietvloer.

Sneldrogende cementdekvloer


Het is mogelijk om de droogtijd van cementdekvloeren ofwel zandcementvloeren te versnellen door middel van toevoeging van een sneldroogtoepassing. In plaats van een week droogtijd per cm dikte van de cementdekvloer en minimaal 28 dagen is het mogelijk om de droogtijd van de cementdekvloer te versnellen na 4, 10 of 16 dagen. De vloer bevat na 4, 10 of 16 dagen, afhankelijk van de gekozen droogtijdversneller, al minder dan 2% rechtvochtgehalte gemeten middels de Carbid-Methode zodat de cementdekvloer al gereed is voor de eind-vloerafwerking zoals bijvoorbeeld siergrind, hout of een gietvloer. In deze sneldroogtoevoeging is tevens een wapeningsvezel opgenomen om krimpscheuren te reduceren, uitermate geschikt voor cementdekvloeren met vloerverwarming. Uiteraard is de vloer ook eerder beloopbaar en belastbaar. Onderstaand een verkort schema maar alle praktische informatie voor sneldrogende cementdekvloeren is te downloaden op de website van Berkers Vloeren - specialist voor sneldrogende cementdekvloeren!

http://www.berkersvloeren.nl/sneldrogende-cement-dekvloer/Praktische-info-droogtijdversneller.html.
Droogtijdversneller
4 dagen
zandcementvloer 

 Droogtijdversneller
10 dagen
zandcementvloer

 Droogtijdversneller
16dagen
zandcementvloer

Begaanbaarheid /
beloopbaarheid

24 uur na realisatie zandcementvloer 24 uur na realisatie zandcementvloer 36 tot 48 uur na realisatie zandcementvloer
Belastbaarheid  na circa 2 dagen  Na circa 7 dagen  Na circa 12 dagen
Geschikt voor het leggen van de bovenvloer bij 20-18 graden Celcius omgevingstemperatuur, 65% relatieve luchtvochtigheid alsmede intervalventilatie* 4 dagen na realisatie zandcementvloer 10 dagen na realisatie zandcementvloer 16 dagen na realisatie zandcementvloer* Bij zeer slechte bouwplaats- en omgevingsomstandigheden zal het 2-4 dagen langer duren voordat de cementdekvloer ofwel zandcementvloer gereed is voor het leggen van de bovenvloer.


Sneldrogende cementdekvloer woning
Sneldrogende cementdekvloer woning

Offerte aanvragen
Showroom
Fotogalerij
Film
Facebook   Instagram   Pinterest