Siergrindvloer

Een siergrindvloer is een naadloze decoratieve vloerbedekking met een warme en bijzonder stijlvolle uitstraling. De siergrindvloeren ook wel korreltapijt of siergrindtapijt genoemd vormen een bijzonder onderdeel van de kunsharsgebonden vloerafwerkingen. Een siergrindvloer is een gespaande vloerafwerking die bestaat uit grind/kwarts en meestal gebonden met Epoxy. Een siergrindvloer heeft onder meer de volgende eigenschappen: slijtvast, sterk, anti-allergisch, isolerend en brandveilig.

 

Het grind kan naar wens naturel of gepigmenteerd (gekleurd) zijn. De laagdikte van siergrindvloeren verschillen doorgaans per korrelgroep, hetgeen varieert in laagdiktes van 6-12 mm. Standaard worden vier korrelgroepen onderscheiden (de getallen zijn de zeefopeningen in mm):

 

- Siergrind 1-2
- Siergrind 2-3
- Siergrind 3-4
- Siergrind 4-6
siergrindvloer siergrindvloer siergrindvloer

Een siergrindvloer heeft het kenmerk dat er sprake is van holle ruimte tussen het toeslagmateriaal. Afhankelijk van de wensen en gebruik van de vloer zijn deze holle ruimtes ongewenst in verband met hygiŽne bijvoorbeeld. In dat geval kunnen deze holle ruimten worden dichtgezet door het oppervlak grotendeels te vullen met een transparant kunsthars (dichtzetten). Veelal is het te adviseren om de siergrindvloer bij intensief te gebruiken ruimtes, waar de kans op verontreiniging groot is, de siergrindvloer dicht te zetten. Hierdoor wordt er bij siergrindvloeren onderscheid gemaakt tussen:

- Open siergrindvloer, waarbij de toplaag niet wordt dichtgezet
- Gesloten siergrindvloer, waarbij de vloer wordt dichtgezet


De vlakheid van een siergrindvloer is gekoppeld aan de NEN 2747 norm hetgeen inhoudt dat met een siergrindvloer in principe geen grote onvlakheden kunnen worden weggewerkt en mag de ondergrond slechts 1 klasse minder vlak zijn. De chemische doorharding is afgerond na circa 7 dagen, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.


Toepassingsgebied siergrindvloer

Een siergrindvloer is toepasbaar in vrijwel elk interieur van klassiek tot trendy en moderne inrichting. De prachtige decoratieve en slijtvaste siergrindvloer wordt door de functionele en esthetische eigenschappen veelvuldig toegepast bij woonhuizen, showrooms, winkels, entrees en openbare ruimten. De siergrindvloer is aan te brengen op vrijwel elke vormvaste ondergrond en is uitermate goed te combineren met vloerverwarming.

Kleuren en Design siergrindvloer

Zoals eerder vermeld is de siergrindvloer verkrijgbaar in naturel kwarts/grind of gepigmenteerd/gekleurd grind. Door de oneindig vele kleurmogelijkheden en de keuze van verschillende korrelgrootte is de siergrindvloer volledig naar eigen smaak te creŽren. Inmiddels is het mogelijk naast de naturel en gekleurde siergrindvloer te kiezen voor een siergrindvloer in metallic kleuren eventueel met extra glitters voor een uitgesproken design interieur bijvoorbeeld. Maar ook siergrind gemaakt van echte grind van marmer, ook wel marmerstone genoemd, behoort tot de mogelijkheden. Het natuurlijk ook mogelijk om twee of meerdere kleuren te combineren voor een volledig eigen samenstelling van de siergrindvloer. Bijvoorbeeld u kiest voor een gemÍleerde vloer van 80% antraciet korrel 2-3 mm dik en 20% een paarse korrel van 2-3 mm dik. Kortom, de kleurmogelijkheden en samenstellingen zijn oneindig om dť siergrindvloer te maken.


Onderhoud siergrindvloer

De open siergrindvloer vraagt iets meer onderhoud dan de gesloten siergrindvloer doordat bij de open siergrindvloer wel vuil tussen de korrels kan komen maar doordat de korrel is omgeven door een blanke Epoxy waar vuil zich niet makkelijk aan zal hechten is voor het dagelijks gebruik grondig stofzuigen met een zuigmond met borstelstand voldoende. Jaarlijks kan de open siergrindvloer grondig worden gereinigd met bijvoorbeeld een krachtige waterstofzuiger. De gesloten siergrindvloer is beduidend minder gevoelig op vervuiling aangezien vuil niet tussen de korrels kan komen welke dan ook veelal geadviseerd bij intensief te gebruiken ruimtes.
Vlekken kunnen eenvoudig worden uitgeborsteld met een water en een neutraal reiningingsmiddel. Uiteraard is het verstandig om hardnekkige vlekken zoals gemorste koffie, wijn etc. direct te verwijderen.
Er zijn ook speciale reinigingsmiddelen op de markt verkrijgbaar voor siergrindvloeren. Gebruik in elk geval geen groene zeep of schoonmaakazijn om de siergrindvloer schoon te maken want deze kunnen een moeilijk verwijderbaar residu achterlaten op de siergrindvloer.

Prijs siergrindvloer

De prijs van een siergrindvloer is afhankelijk van een aantal factoren zoals eventuele noodzakelijke voorbehandeling van de ondergrond, gewenste kwarts (bijvoorbeeld marmerstone is relatief duurder als natural kwarts), vloeroppervlakte en eventuele gewenste toplaag afwerking. Een prijs voor uw siergrindvloer kunt u eenvoudig middels deze link opvragen nadat u de nodige informatie heeft verstrekt over de ondergrond, vloeroppervlakte en gewenst afwerking.

Offerte aanvragen

Berkers Vloeren

Nieuwsbrief ontvangen

Film

NieuwsFacebook Twitter


01-2012 | Opening Son Sport
De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe sportschool van Son Sport. Zaterdag...
Lees meer

06-2011 | In het nieuws met gepleisterde cementdekvloer
1001 woonideeŽn heeft een uitgebreide rapportage van de toegepaste gepleisterde cementdekvloer...
Lees meer

04-2011 | Virtuele showroom
U wilt of gaat (ver)bouwen, maar heeft nog onvoldoende inzicht in de keuze van de verschillende afbouwmaterialen. Neem dan een kijkje in de virtuele showroom op de website van...
Lees meer

>> meer nieuws <<
Berkers Vloerenbedrijf
Ekkersrijt 4403
5692 DL SON
Email: info@berkersvloeren.nl
Tel: 0031 (0) 499 - 47 61 99
Links
Zandcement vloer
Cement dekvloer
Cementvloer
Egaliseren vloer
Gietvloer
   Copyright © 2017 Berkers Vloeren | sitemap