Vloerverwarming

Er zijn eigenlijk twee verschillende soorten vloerverwarming te onderscheiden waarbij er natuurlijk tegenwoordig steeds meer verschillende uitvoeringsvormen zijn. De twee soorten vloerverwarming zijn:
1. Elektrisch systeem
2. Warmwater systeem ofwel traditionele vloerverwarming

Het elektrische systeem werkt op een aangesloten elektriciteitsnet en de vloerverwarming die door middel van het warmwatersysteem werkt wordt op de cv aangesloten. Tegenwoordig zijn er ook vloerverwarmingsystemen die zowel koelen als verwarmen.

 

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming
Elektrische vloerverwarming
Elektrische vloerverwarming kan worden toegepast als hoofdverwarming dan wel bijverwarming. Elektrische vloerverwarming kan een hele mooi oplossing zijn in gebouwen waar de opbouwhoogte van de traditionele vloerverwarming onvoldoende is. Elektrische vloerverwarming is veelal moeilijk toepasbaar in de cementdekvloer door de gevoeligheid van het systeem maar wordt vooral onzichtbaar geplaatst óp de cementdekvloer waarna bijvoorbeeld de vloerbedekking, tegels of laminaat vloer gelegd kan worden.


Traditionele vloerverwarming

De traditionele vloerverwarming door middel van het warmwatersysteem dient echter altijd in de cementdekvloer of anhydriet gietvloer te worden verwerkt en soms verwerken ze de vloerverwarming ook in de betonvloer.
Vloerverwarmingverdeler
Vloerverwarmingverdeler

De verdelerlunit en de vloeropbouw zijn bepalend voor de opwarmsnelheid van de vloerverwarming. De onderlinge buisafstand van de verwarmingleidingen bepaalt de oppervlakte temperatuur evenals de opwarmsnelheid. Voor cementdekvloeren met vloerverwarming dient er door o.a. de buizen voldoende hoogte beschikbaar zijn om tot een verantwoorde uitvoering te kunnen komen.

 

Vloerverwarming op noppenfolie
Vloerverwarming op noppenfolie

Meer informatie over de dikte van de cementdekvloer met vloerverwarming kunt u terug vinden op deze website van www.Vloeren-Site.NLbij het tabblad “hechtende cementdekvloer” en “zwevende cementdekvloer”. De voorkeur geniet bij voldoende hoogte om de vloerverwarming in de cementdekvloer te verwerken en niet achteraf in te frezen doordat de kwaliteit van de vloerconstructie hierdoor dermate verslechterd met o.a. scheurwerking door het infrezen.


Bij onvoldoende beschikbare hoogte van de cementdekvloer is het ook mogelijk om de vloerverwarming achteraf in de cementdekvloer te frezen waarna de vloer met egaline weer wordt opgevult en afgewerkt. Bij bestaande woningen is dit laatste systeem vaak de goedkoopste en meest praktische oplossing.
Vloerverwarming vastgemaakt op wapeningsnet
Vloerverwarming vastgemaakt op wapeningsnet

Prijs vloerverwarming

De prijs van een vloerverwarmingssysteem is van veel factoren afhankelijk waaronder het gekozen vloerverwarmingssysteem, uw wensen en de mogelijkheden die uw woning of bedrijfspand heeft. Laat u goed informeren over de verschillende vloerverwarmingsystemen en de vele mogelijkheden die een vloerverwarming u kan bieden.


Offerte aanvragen

Berkers Vloeren

Nieuwsbrief ontvangen

Film

NieuwsFacebook Twitter


01-2012 | Opening Son Sport
De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe sportschool van Son Sport. Zaterdag...
Lees meer

06-2011 | In het nieuws met gepleisterde cementdekvloer
1001 woonideeën heeft een uitgebreide rapportage van de toegepaste gepleisterde cementdekvloer...
Lees meer

04-2011 | Virtuele showroom
U wilt of gaat (ver)bouwen, maar heeft nog onvoldoende inzicht in de keuze van de verschillende afbouwmaterialen. Neem dan een kijkje in de virtuele showroom op de website van...
Lees meer

>> meer nieuws <<
Berkers Vloerenbedrijf
Ekkersrijt 4403
5692 DL SON
Email: info@berkersvloeren.nl
Tel: 0031 (0) 499 - 47 61 99
Links
Zandcement vloer
Cement dekvloer
Cementvloer
Egaliseren vloer
Gietvloer
   Copyright © 2017 Berkers Vloeren | sitemap