Wat is een monoliet betonvloer

Een monliet betonvloer is een betonvloer waarvan het oppervlak direct aansluitend aan het storten tijdens de verhardingsfase in één arbeidsgang glad wordt afgewerkt door het mechanisch pleisteren dan wel vlinderen genoemd. In dit geval dient de betonvloer als eindafwerking en wordt er géén cementdekvloer of andere dekvloer toegepast. Door de betonvloer monoliet af te werken wordt er een dicht en duurzaam oppervlak van de vloer verkregen. Daarnaast is het mogelijk om de toplaag nog slijtvaster te maken door het oppervlak tijdens het vlinderen in te strooien met een toeslagmateriaal of op esthetische vlak in te strooien met een kleurtoevoeging. Daarnaast is het mogelijk om een volledig gekleurde betonvloer te laten realiseren waarbij bij de betoncentrale de betonmortel al op kleur gemaakt wordt.

Een monoliet betonvloer heeft meestal een gevlekt oppervlak door het gebruik van de vlindermachine waarin verschillende kleurnuances voorkomen. 

 

De randen en kanten van de monoliet betonvloer worden veelal met de hand afgewerkt waardoor de kleur en kanten iets afwijkt van de plaatsen waar met grote machine’s wordt gewerkt. Om deze reden lopen de randen dan ook meestal iets op, hetgeen uiteraard wordt geprobeerd beperkt te houden. Monoliet afgewerkte betonvloeren zijn in de regel stofarm en van nature niet vloeistofdicht.

Normeringen van betonvloeren zijn vastgelegd in de NEN 2743 – oppervlak van monolitisch afgewerkte betonvloeren.


Offerte aanvragen

Berkers Vloeren

Nieuwsbrief ontvangen

Film

NieuwsFacebook Twitter


01-2012 | Opening Son Sport
De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe sportschool van Son Sport. Zaterdag...
Lees meer

06-2011 | In het nieuws met gepleisterde cementdekvloer
1001 woonideeën heeft een uitgebreide rapportage van de toegepaste gepleisterde cementdekvloer...
Lees meer

04-2011 | Virtuele showroom
U wilt of gaat (ver)bouwen, maar heeft nog onvoldoende inzicht in de keuze van de verschillende afbouwmaterialen. Neem dan een kijkje in de virtuele showroom op de website van...
Lees meer

>> meer nieuws <<
Berkers Vloerenbedrijf
Ekkersrijt 4403
5692 DL SON
Email: info@berkersvloeren.nl
Tel: 0031 (0) 499 - 47 61 99
Links
Zandcement vloer
Cement dekvloer
Cementvloer
Egaliseren vloer
Gietvloer
   Copyright © 2017 Berkers Vloeren | sitemap